Skal du have ny bil? Her er nogle tips til det nye køb

Du kan højst sandsynlig ikke leve uden din bil. Du bruger den til at køre på arbejde, til at tage til dine hobbyer, til at tage til sociale arrangementer, til at begå dig blandt hverdagsordninger. Uden bilen er din dagligdag sat ud af spil. De andre alternativer er offentlig transport, cyklen eller et lift i en andens bil. Det første kan hurtig blive dyrt og utilregnelig, det andet er anstrengende og langsomt og det sidste er ikke holdbart i længden. Men når du skal købe ny bil, er det så lige meget hvad eller hvordan du gør det? Svaret er nej.

Tips til dit næste bilkøb

  • Hvis din bil pludselig og uden varsel er gået i stykker, og du har brug for en ny med det samme, men ikke lige har de nødvendige penge til rådighed pt, kan du overveje et lån. Hvis du tager et lån med ViaBill udbetaling, kan du gøre processen nemmere og hurtigere for dig selv. Vær dog opmærksom på de efterfølgende renter.
  • Lav din research. Der er mange gode tilbud at finde rundt omkring; hos din lokale bilforhandler, på hjemmesider som bilbasen.dk og blandt dine sociale kredse.
  • Hvis kontoen presser lige nu, og du ikke går så meget op i, hvad du køber, kan du købe brugt. Prestigen falder selvfølgelig lidt, men du kan sagtens få en god, fungerende brugt bil.
  • Du kan også overveje at lease bilen i stedet for et direkte køb. Dermed betaler du et vis beløb hver måned – billigere på kort sigt, dyrere i længden.
  • Hvis du vil fremtidssikre din bil (især hvis du køre i storbyerne), skal du overveje en hybridbil eller fuldkommen elbil. Afgifterne kan være større her, men biler på benzin er på vej ud.